Qui som

La Isabel de La Rierola, la Maria de La Riera i la Genoveva de La Cabanya del Permanyer som tres dones pageses i emprenedores que estimem el lloc on vivim i per això en tenim cura i volem que continuï essent una part important de les nostres vides.

El dia a dia l’encarem amb força de voluntat i constància per mantenir viu l’interès per l’entorn rural. Som valentes i no ens espanta la feina ni l’esforç que ens pugui representar i aquesta força la materialitzem amb iniciativa i inquietuds per aprendre i per fer coses noves, per això hem estat capaces de començar a buscar alternatives a la manera tradicional de viure al món rural.


PENSEM…

Som dones amb uns valors molt arrelats. Estimem les nostres cases centenàries, que els nostres avantpassats han mimat i cuidat perquè poguessin arribar fins a nosaltres i volem que els nostres fills també ho facin, per això ens impliquem perquè sigui millor.

Per nosaltres el valor de la tradició en essència és important, l’amor a la llibertat, a poder-se organitzar el dia, a poder gaudir de la natura que tenim al davant. Valorem la qualitat de vida que tenim en els nostres indrets, perquè avui podem dir que tenim tots els avantatges d’una ciutat mitjana, sense patir-ne els inconvenients, ja que no hi vivim, però alhora tenim a l’abast una riquesa natural que molts d’altres estan disposats a pagar per a tenir-la durant una estoneta.

Tot i que la feina que tenim en les nostres explotacions familiars, ens compromet les nostres estones d’oci i de lleure, perquè com diuen al camp i especialment a la ramaderia “ no hi ha horari ni calendari” no es pas una qüestió que ens preocupi més enllà del que és normal, reconeixem que hi disfrutem a casa.

Alhora som critiques amb la manera com creixen alguns municipis a les mans de l’ especulació urbanística, sense tenir en compte el valor del paisatge que tant ens importa. I és en aquest sentit que argumentem que és trist que “ la pagesia desaparegui sense que ningú s’adoni del seu valor”, i puntualitzem una i altra vegada que” ens passarà com amb moltes coses, que les trobarem a faltar quan ja hauran desaparegut”.

Ens hem d’espavilar a fer-los coneixedors i entenedors que aquesta riquesa que tenim no és pot deixar perdre, i això no té res a veure amb els diners, té a veure amb la il·lusió de continuar al sector, que és una flama que es va apagant... hi ha poc recolzament, i en el nostre cas, el del turisme rural, no se sap ni es té consciència del que costa restaurar una masia, mantenir-la.... no tot s’acaba amb els diners, a més a més fan falta moltes ganes de tirar endavant, per no defallir , perquè els entrebancs són molts.

Si teniu un allotjament i us agrada la nostra filosofia i voleu entrar fer més gran l' Essència Rural, podeu enviar un mail a info@essenciarural.cat